Maskinerne Overtager – Sådan Automatiseres HR Afdelingens Arbejde

HR afdelingen, der håndterer virksomhedens menneskelige ressourcer, er en mest overarbejdede og undervurderede forretningsenheder. De ansatte i HR afdelingen skal kende svarene på alle de spørgsmål, som medarbejderne måtte have, og altid skal være til rådighed til at støtte medarbejderen. Da de også er ansvarlige for rekruttering og oplæring af medarbejdere, har de også  en masse papirarbejde. Dette brede ansvar, i en ofte underbemandet afdeling, gør HR-processen ineffektiv og afholder ofte HR-medarbejderne fra at udføre deres vigtigste jobrolle.

Er papirnusserie virkelig, hvad du vil have dit HR-team til at fokusere på? Er der ikke en måde, de kan slippe for disse tidsrøvere og blive mere produktive?

Der er der, og hemmeligheden ligger i at lade maskinerne overtage de opgaver der let kan automatiseres. Software til HR-afdelinger er modelleret efter de mest effektive HR afdelinger fra hele verden, og det hjælper organisationer med at håndtere deres HR behov meget mere effektivt og produktivt. Takket været software kan organisationer spare tid for deres HR-hold, ved at automatisere de opgaver, der ikke kræver nogen menneskelig indgriben. Et vigtigt element i meget af den moderne software er medarbejderens selvbetjeningsfunktion, som gør det muligt for medarbejdere at blive aktive deltagere i HR-processen og dermed lette byrden for HR-teamet.

Så hvilke opgaver kan automatiseres nu om dage, og hvor meget deltagelse er der brug for fra HR-teamet?

Som nævnt er disse software-løsninger en samling af de bedste praksis i HR-afdelinger fra hele verden. Vi ved alle, at en fuldstændig manuel proces er meget ineffektiv, og at en fuldstændig automatiseret proces ikke er mulig. Der skal trods alt være nogen at overvåge og holde øje med softwaren. Og selvfølgelig vil dine medarbejdere i mange situationer foretrække en menneskelig tilstedeværelse frem for at skulle interagere med helt automatiseret software.

Derfor er det typisk rutinemæssige og simple opgaver, der ikke behøver nogen menneskelig indgriben, der bliver automatiseret. Når en person eksempelvis gennemfører deres selvevaluering, er normen, at de HR-ansatte indsamler bedømmelsesformularerne og sender en anerkendelse til medarbejderen om, at deres besvarelse er blevet modtaget. Men med HR software, kan denne proces automatiseres og HR-afdelingen kan fokusere på andre opgaver. Systemet genererer automatiske underretninger, når der er indsendt en vurdering, så medarbejderen ved, at den er blevet korrekte odtaget. HR-medarbejderen bliver samtidig automatisk informeret om, at en vurdering er gennemført.

Udover dette er indhentning af CV en opgave der lægger op til automatisering. Afdelingen kan konfigurere denne tupe software på en sådan måde, at den henter CV’er fra flere kilder som e-mails og jobsites. Registrering af tid og fremmøde er også noget der oftest automatiseres. Organisationer kan bruge biometriske løsninger eller identifikationskort til præcist at måle begge dele, og softwaren beregner tiderne. Ved hjælp af et modul som LESSOR Løn kan disse tider kobles direkte sammen med den enkelte ansattes lønsats, og lønudbetalingen kan altså også foregå helt uden indblanding fra HR afdelingen. Brugere kan generere rapporter til at måle medarbejdernes præstationer på tværs af forretningsenheder eller hele organisationen. Mulighederne er uendelige!