Her kan du tjene gode penge som ufaglært

Når de fleste tænker på ufaglært arbejde, forestiller de sig, at det er jobs, der giver mindstelønnen. Sådan er det også for flere ufaglærte jobs, men der findes faktisk også jobs, som ikke kræver nogen uddannelse (højst et kursus), og som samtidig er rigtigt godt betalte. Så er du skoletræt, eller har du aldrig fået taget den uddannelse, du forestillede dig, så er det stadig muligt at få et arbejde, der er godt betalt.

Vi har samlet de 10 bedst lønnede jobs, som ikke kræver nogen uddannelse:

Handicaphjælper

Som handicaphjælper hjælper du den handicappede med ting, de ikke selv kan klare i hverdagen. Det kan være alt lige fra transport, personlig pleje, til at lave mad, men også bare samvær – man kan næsten sige, at du er personlig assistent for den handicappede. Jobbet kræver ikke nogen uddannelse, men man finder mange social- og sundhedshjælpere, der arbejder som handicaphjælper. Du kan forvente blandede vagter til en gennemsnitsløn på ca 283kr i timen.

Flyttemand

Hvorfor betale penge for at gå til crossfit eller i fitnesscenter, når dit arbejde kan få dig i god form? Som flyttemand får du både trænet kroppen og får en rigtig god løn.

Buschauffør

For at blive buschauffør skal du have erhvervskørekort. I nogle tilfælde kan man blive ansat uden allerede at have dette erhvervskørekort, hvorefter du vil få det betalt af virksomheden. I andre tilfælde skal du have erhvervskørekort, inden du kan blive ansat. Det tager ca 6-8 uger at blive faglært buschauffør og lønnen ligger på ca 211 kr i timen.

Taxachauffør

Ligesom med buschauffør, så kræver det et erhvervskørekort, før man kan blive taxachauffør. Det tager ca 70 timers kursus for at kunne arbejde som taxachauffør. Herefter ligger lønnen i gennemsnit på 203 kr i timen.

Lufthavnsmedarbejder

Forestil dig at du hver dag for lov til at arbejde ved alle de store flyvemaskiner. Det kan du som lufthavnsmedarbejder. Her sørger du for at laste bagagen ind og ud af flyvere og sørger for, at flyet kommer af med sit affald, inden det letter igen. Som lufthavnsmedarbejder ligger lønnen igennemsnit på 216 kr i timen.

Receptionist

Som receptionist står du for kontakt med kunder, og sørger for at de føler sig velkomne. Det kræver ingen uddannelse, og du kan få job i alle mulige forskellige virksomheder og på hoteller. Gennemsnitslønnen er på ca 204 kr i timen.

Skraldemand

Vi producerer utrolig meget skrald og for at gøre det mere miljøvenligt, skal vores skrald sorteres. Det kræver en del ansatte i renovationsbranchen. Det er faktisk ret attraktivt at være skraldemand, for der er gode vilkår og lønnen er god. Det kræver ingen uddannelse at blive skraldemand, og der ansattes både helt unge og folk, der har været ude på arbejdsmarkedet i flere år. Du kan enten arbejde som almindelig skraldemand eller på en genbrugsplads, hvor der sorteres affald. Timenlønnen ligger på op til 255 kr i timen.

Vinduespudser

Vinduespudser er et godt betalt job, og giver en væsentlig højere løn end rengøringsjob. Dit arbejde kan bestå i at pudse vinduer men også i at fjerne grafitti. Timelønnen er på ca 209 kr i timen.

Sælger

Der findes mennesker, der er de fødte sælgere. Det falder dem meget naturligt at sælge, og de kan nærmest sælge ALT. Dette talent kan du ikke lære, det er noget du er født med. Derfor er det også sjældent et krav, at du er uddannet for at kunne få job som sælger. I stedet er det vigtigt, at du har talent. Du kan få job som kørende sælger eller i en telemarketing-afdeling. Som sælger kan du tjene rigtigt mange penge – særligt hvis du er provisionslønnet. Her afhænger din indkomst at du er dygtig, men i gennemsnit ligger lønnen på ca 295 kr i timen.

Kran- og truckfører

Et sted hvor det er nemt at få ufaglært arbejde er på byggepladser, havne eller i lagerbygninger. For at kunne få dette job, skal du have kranførercertifikat eller truckcertifikat.

Fitnessinstruktør

Forestil dig at få løn for at dyrke den form for træning, du holder allemest af. Som instruktør i et fitnesscenter er dette muligt. Der er næsten altid brug for instruktører i fitnesscentrene og i mange fitness-kæder, kan du tage et kursus, der gør dig i stand til at undervise i Zumba, Spinning eller noget helt tredje. Det er lidt forskelligt fra sted til sted, hvordan deres uddannelse er skruet sammen, men det er sjældent noget der tager mere end et par weekender. Gennemsnitslønnen er på 280 kr i timen.