De 5 vigtigste ting i de fleste danskeres liv

Der er noget helt specielt ved os her i Danmark ? eller er der? Er vi virkelig så meget anderledes end de underlige amerikanere, der vælger en orange, sindsforvirret abe til at være deres leder? Den bedste måde at undersøge dét på, er ved at se på de ting, vi sætter allermest pris på her i Danmark. Hvad er de vigtigste ting i vores liv? Vi har undersøgt det nærmere og tænkt os godt og grundigt om, så vi kan præsentere den her liste over de fem vigtigste ting i de fleste danskeres liv for dig. Det håber vi, at du sætter pris på ? men vi ender nok ikke på din top 5 uanset hvad.

En af de vigtigste ting har du nok regnet ud. Det er selvfølgelig øl, som er en fast del af en alt for stor andel af den danske befolknings hverdag. For endnu flere er det en ugentlig ting, og et betydeligt antal danskere drikker det mindst én gang om måneden.

I samme boldgade har vi vin, som du jo nok har hørt er en del sundere ? især hvis man drikker det i moderation, men uanset hvad er det sundere end at drikke øl. Der er selvfølgelig forskel på rødvin og hvidvin, portvin og champagne, men alt i alt er en af de mest populære vine i Danmark, dom perignon, som med sine mange bobler minder meget om champagne.

Nu vi snakker bobler, så må vi selvfølgelig ikke glemme de læskedrikke, der er så fandens svære at undgå. Et stort antal danskere indtager efterhånden flere kalorier gennem deres drikkevarer end deres mad, og det er sjældent sund, da det ikke er smoothies, der er tale om. Saftevand og sodavand er noget af det mest usunde, man kan drikke, men alligevel er de danskernes favoritter for henholdsvis børn og voksne.

Bland-selv-slik er også en af favoritterne, der ligger højt på listen. Det er selvfølgelig ikke spor bedre end læskedrikkene, men det er vel derfor, det er så populært. Det er kalorierbomber, som får blodsukkeret til at stige hurtigt. Man skulle tro at vi konkurrerede om, hvem der hurtigt kan få diabetes. De her sukkerfyldte ting er desværre ganske afhængighedsskabende, men det er ikke et problem, der særlig tit bliver bragt op.

Sidst men helt sikker ikke mindst har vi familie og venner, som mange sikkert ville placere øverst på deres liste. På det her punkt har vi nok meget til fælles med vores amerikanske medmennesker, der i hvert fald gang på gang forklarer i deres film fra Hollywood, at tro, håb og kærlighed er de tre vigtigste ting, som fører til, at man lever lykkeligt til sine dages ende. Eller i hvert fald indtil den næste film i serien.

Som en bonus har vi kaffe, uanset om det er lavet i en gammeldags kaffemaskine eller en moccamaster.