3 tips til engagerende og oplevelsesrig e-learning

De fleste af os er stødt på e-learning i forbindelse med arbejdet eller studiet, og har med stor sandsynlighed oplevet det i en lidt forældet og teksttung form. Derfor har mange en opfattelse af e-learning, som noget der er forankret i Web 1.0 og so last century.

Men e-learning har faktisk stort potentiale med  mulighederne for lyd, video, animation, grafik og interaktion. Derfor kan læring også nemt gøres underholdende, engagerende og inspirerende ? med den rigtige tilgang.

Ved at inddrage elementer fra spiluniverset kan traditionel e-learning antage en mere engagerede og inspirerende form og derigennem blive mere udbytterig for brugeren. Det hedder gamification!  Gamification har vundet indpas de seneste år, selvom metoden ikke ligner det, vi kender fra klassisk e-laerning: I stedet for at være en passiv modtager af viden, betragtes brugeren som en aktiv medspiller, der fx kan vinde guld og pokaler, hvis hun eller han spiller godt. Samtidig med at brugeren aktivt deltager, opnår brugeren ny viden på en mere blød måde gennem deltagelse.

3 tips til at inddrage elementer af gamification 

  1. Glem de tunge tekster og ?information overload?. Få brugeren til at tænke selv og involvere sig, ved at præsentere en mission eller en udfordring, der skal løses.
  2. Inddrag den nye viden i en fortælling. Så har brugeren en bedre mulighed for at engagere sig og huske det lærte.
  3. Det lyder banalt, men som mennesker kan vi lide at blive belønnet. Gavekort og biografture er unødvendigt. Du kan opnå samme umiddelbare kick af glæde med få visuelle effekter ? såsom balloner og konfetti, der får smilet frem, når brugeren har gennemført og bestået et modul.

Og husk alle fordelene ved læring online

Med e-learning kan medarbejdere gennemgå læring, præcis når det passer virksomheden eller dem, og hvor som helst de kan få adgang til internettet. Virksomheder kan uddanne medarbejdere langt billigere og mere effektivt end ved traditionelle uddannelsesmetoder, og løbende følge med i udviklingen og effekten af læringen. Dertil kommer besparelser på transport, ophold og forplejning, som også er indlysende fordele, samt besparelser i forhold til vikarer og standset produktion. Nåh ja, og så er det tilgængeligt 24/7.

Kontorinventar fåes ikke billigere

Reservedele hårde hvidevarer finder du nemt her

Denne artikel er skrevet på en Macbook Pro