3 ting alle hjem har brug for

Hjemmet er for mange et sted, hvor man kan føle sig sikker og tryg, samtidig med at man typisk er omgivet er hygge og kærlighed. Det er et helt særligt sted, hvis man gør det til et særligt sted. Et hus bliver nemlig ikke automatisk til et hjem, men samtidig behøver et hjem ikke at være et hus. Nogle siger, at hjemmet er der, hvor man er omgivet af mennesker, man holder af, mens andre siger, at man kan føle sig hjemme hvor som helst, så længe man kan slappe fuldstændig af. Det er dog det fysiske slags hjem, vi vil se på i dag. Vi fortæller dig om tre ting, alle hjem efter vores mening har brug for.

Der skal være pynt på væggene. Uanset om det er malerier, planter eller noget helt tredje, så skal væggene ikke ligne noget fra en sindssygeanstalt. Med mindre det er en sindssygeanstalt, men nej, selv i det tilfælde burde man kunne finde på noget bedre end kedelige, kliniske, hvide vægge. Flotte plakater er en nem og faktisk ganske god løsning. Ud over at de er billige, så kan plakater også kommunikere en lang række forskellige ting på en nem og fremragende effektiv måde. Der skal mange kræfter til at give ens hjem et personligt præg med malerier, mens man kan opnå samme resultat med plakater på en enkelt formiddag.

God belysning er altafgørende for, at ens hjem er rart at være i. Lamper er noget af de, flest danskere vælger at spare på, men hvis man ser på, hvor meget det hjælper på ens livskvalitet og stressniveau at belysningen er god, så giver det slet ikke mening at spare på den slags. Problemet er nok opstået, fordi folk har en ide om, at designerlamper som dem fra louis poulsen bare er pænere og altså ikke har noget praktisk formål. Det er imidlertid ikke sandt ? flere af dem er blevet kåret for lige netop at innovere på en måde, der skaber en bedre belysning. Det er altså ikke bare dine øjne, men også dit humør og til vis grad dit mentale helbred, der kan tage skade af dårlig belysning, så se dig omkring i dit hjem og tænk over, hvor og hvordan belysningen kan forbedres.

Sidst men ikke mindst har et hjem brug for en atmosfære, der tillader, at alle i hjemmet kan slappe af. Hvis der er larm fra et musikanlæg eller råben fra forældre, så øger det stressniveauet, mens det jo lige netop er tiltænkt at gøre det modsatte. Stress kan være svært helt at undgå uden for ens hjem, så hvis man ikke kan slippe af med det igen, når man er hjemme, hvor og hvornår skal man så gøre det?